Pastel de praz

de Alexandru29 in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2013 | 6878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.1/2 kg praz
  • 500 ml smantana
  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • cascaval ras
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastel de praz:

Se curata prazul si se lasa doar partea alba, se taie rondele si se pune la calit cu putin ulei. Se adauga un praf de sare si se lasa la foc mic aproximativ 15 minute pana se inmoaie.

Intr-un castron se bat 6 oua se adauga 3/4 din smantana si 3/4 din prazul calit.

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu un si pesmet si se da la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 35, 40 de minute dupa care se presoara cascavalul deasupra si se lasa la gratinat pentru inca 5 minute.

Prazul si smantana ramase + putin piper se bat cu robotul de bucatarie pana se obtine un sos pentru preparatul nostru. Se serveste totul rece . Pofta Buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu praz si somon afumat